småstrikk

opprettet den under Strikketips

Småstrikk

Småstrikk omfatter alt fra sokker, vester og sjal, til votter og luer. Dette er strikkeprosjekter som stort sett kan fullføres nokså raskt, og er perfekt for deg som ønsker å strikke noe litt «enklere». Det finnes imidlertid både avanserte og enkle oppskrifter på småstrikk.

Noen oppskrifter lages uten mønster eller ulike farger, og disse er som regel de enkleste å ta fatt på. Er du mer erfaren, eller kanskje ønsker en liten utfordring, kan du forsøke deg på små strikkeprosjekter som involverer mønstre.

Småstrikk til dame

Det finnes mange lekre oppskrifter på småstrikk til dame. Blant de mest populære oppskriftene er sjal, ullsokker, hansker, votter og luer. Dersom du er nybegynner innen strikking, anbefales det å starte med nettopp slike strikkeoppskrifter.

Småstrikk til dame kan fås i en rekke lekre og feminine farger. Det er blant annet populært med hvitt, lilla og rosa, men også blått, grått og rødt er i vinden.

Småstrikk til baby og barn

Strikkeoppskrifter på småstrikk til baby og barn er veldig populære. Kanskje du ønsker å strikke en lue eller et par votter? Hold små barnefingre varme vinteren gjennom, med myke og hjemmestrikkede votter eller hansker.

En søt lue i pastellfarger med en dusk på toppen trenger heller ikke være komplisert. Du kan fint få unna en strikkelue som dette på én kveld. Dette forutsetter så klart en god strikkeoppskrift og et enkelt mønster.

Husk også å velge et mykt garn, som mohair, alpakka eller merinoull. Barn har ofte sensitiv hud, og ru saueull kan forårsake irritasjon på huden.

 

Småstrikk av restegarn

Småstrikk kan også være smart og miljøvennlig. Du kan fint kvitte deg med garnrester ved å lage småstrikk som votter, skjerf og luer. Da slipper du å kaste garnet, noe som er både miljøvennlig og bra for lommeboken.

Du kan fint ta utgangspunkt i en hvilken som helst oppskrift på småstrikk, og erstatte noe av garnet i oppskriften med garn du har liggende. Pass imidlertid på at garnet er av tilsvarende kvalitet som det oppskriften anbefaler, slik at strikkefasthet i oppskriften kan følges.

Blir ikke strikkefastheten korrekt, kan dette føre til at plagget du strikker blir større eller mindre enn planlagt.

Gratis oppskrift på småstrikk?

Det finnes gratis strikkeoppskrifter på småstrikk for dame og barn, mens andre oppskrifter koster noen kroner.

Det finnes heldigvis mange billige strikkeoppskrifter som forklarer prosessen fra A til Å på en enkel måte, og som sikrer et fint resultat. Da vil du lære om alt fra øking og helpatent, til mønster, masker og avfelling.

Finn strikkeoppskrifter på skjerf, votter og lignende

Mange leter etter strikkeoppskrifter på småstrikk som luer, votter, skjerf og hansker. Dette er små strikkeprosjekter som ofte kan fullføres på relativt kort tid, og passer fint for nybegynnere.

Hos MonikaMdesign finner du oppskrifter på mye forskjellig småstrikk, både til dame og barn. Strikkeoppskriftene er av ulik vanskelighetsgrad.

Blant de enkleste oppskriftene på småstrikk finner du Kjappstrikka lue til barn.

 

Denne kan strikkes på én kveld, og er like varm som den er søt. Du finner også mange fine strikkeoppskrifter på småstrikk til dame i sortimentet. Ta kontakt om du har

spørsmål!


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din