Ullgarn

opprettet den under Strikketips

Ullgarn

Med ullgarn har du et perfekt utgangspunkt for å kunne strikke behagelige og varme plagg. Ull er kjent for sine mange gode egenskaper. Materialet er blant annet temperaturregulerende, slik at du ikke blir kald eller våt selv om ullen er fuktig.

Ull er også veldig behagelig, spesielt om du velger ullgarn av høy kvalitet. Ullgarn kan lages av ullen til både lama, sau og alpakka. Spesielt alpakkaull er kjent for å være veldig behagelig, og brukes hyppig til strikking av for eksempel babyklær.

 

 

Til strikking, brodering og hekling

Ullgarn er ikke forbeholdt strikking. Du kan også bruke dette kvalitetsmaterialet til brodering eller hekling, dersom dette er noe du liker å putle med.

Ull er ikke bare behagelig og temperaturregulerende, det er også fint å se på. Dette er kanskje grunnen til at ull er blant de mest populære materialene, både til småstrikk, kofter, gensere og annet.

Ulike typer ull til strikking

Dersom du skal strikke og er på jakt etter ullgarn av høy kvalitet, vil du fort se at det finnes mange alternativer å velge mellom. Blant de mest populære variantene finner du følgende ull:

  • Merinoull
  • Alpakkaull
  • Lamaull
  • Mohair
  • Saueull

Merinoull har lange og forholdsvis tynne fibre, noe som gjør at materialet kjennes mykt og lett mot huden. Med merinoull vil du dessuten kunne strikke plagg som ikke klør, samtidig som materialet holder godt på varmen.

Alpakka- og lamaull er også veldig populært. Dersom du bruker ullgarn av lama- eller alpakkaull, vil du anvende et materiale med svært myke og behagelige egenskaper. Ullen er dessuten ganske glansfull, noe som gir plagget en unik karakter.

Mohair brukes hyppig i motebransjen, og kjennetegnes blant annet ved at plagget blir fluffy og luftig. Mohair er nemlig lange, myke og forholdsvis glansfulle ullfibre som hentes fra angorageiten.

Saueull – klassikeren

De fleste ullgarn er laget av ull fra sau. Dette er et lett tilgjengelig materiale, noe som også sørger for at saueull ofte er billigere enn ull fra geit eller alpakka.

Saueull kan ha varierende egenskaper og kvalitet, så pass på at du finner kvalitetsull. Dette klør ofte mindre, samtidig som det holder godt på varmen.

 

Alternativer til ullgarn

Bomullsgarn er et populært alternativ til ullgarn. Dette materialet kan benyttes til både klær, hekledyr, håndklær og leker. Fordelen ved å velge bomullsgarn, er at materialet holder seg fint, vask etter vask.

Derfor er bomullsklær ofte enklere å vaske uten at formen tapes, sammenlignet med ull. Strikker du klær med ullgarn, må du passe på å vaske klærne på lave temperaturer, og med vaskemiddel uten enzymer.

 

Leter du etter billig ullgarn på nett?

Ullgarn finnes i mange farger og varianter. Både mohair, merinoull, alpakkaull og lamaull er vanlige typer. Med ull vil plagget få gode temperaturregulerende egenskaper. Velger du bomull får du behagelige plagg som er enklere å vaske.

 

MonikaMdesign har et godt utvalg av ulike ullgarn, samt bomullsgarn. Vi har blant annet Knit Me ullgarn i en rekke forskjellige farger. Du kan kjøpe billig ullgarn av høy kvalitet på siden vår. Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål!


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din