Småstrikk er gøy

Opprettet den under Strikketips

Småstrikk oppskrifter

Småstrikk oppskrifter er veldig populære. Det finnes mange fine og deilige votter, luer, vester, sjal og skjerf som kan strikkes relativt raskt og enkelt. Mange oppskrifter på småstrikk er også egnet for viderekomne, gjerne med avanserte mønstre.

Småstrikk har ikke bare en tendens til å gå raskere å lage enn annen strikk, det er også supert å gi bort i gave. Enten det er en julegave, bursdagsgave eller noe annet, vil hjemmestrikk være en personlig og praktisk gave.

Her kan du lære mer om småstrikk oppskrifter, og finne ut hva som passer best for deg.

Gratis strikkeoppskrifter på småstrikk

Det finnes mange nettsider som tilbyr gratis oppskrifter på småstrikk. Andre oppskrifter koster gjerne noen kroner. Sistnevnte er som regel strikkeoppskrifter av høy kvalitet, og er laget av strikkere med lang erfaring.

Oppskriften vil blant annet forklare deg fremgangsmåte, hva slags garn du skal anvende, antall masker, strikkefasthet, felling, hvordan mønster lages – og lignende. Den nøyaktig beskrevne fremgangsmåten gjør at selv en nybegynner kan klare å strikke et par votter til jul.

Enkel lue – oppskrift

Det finnes mange gode småstrikk oppskrifter, også på luer. Noen av disse er mer avanserte enn andre. Er du nybegynner, kan det kanskje være greit å starte med en enkel strikkeoppskrift på lue.

Strikkeoppskriften vil blant annet forklare deg hva slags strikkepinner du skal bruke. Det er vanlig å bruke rundpinner når du strikker luer. Etter hvert som det felles, kan du bytte til settpinner. Småstrikk oppskrifter vil også si noe om antall masker som skal legges opp.

Det er viktig å følge strikkefastheten som anbefales i oppskriften. Gjør du ikke det, kan luen ende opp med å bli for liten eller for stor. I enkelte småstrikk oppskrifter finner du forklarende videoer som guider deg gjennom prosessen.

Småstrikk til barn og baby

Mange leter etter gode småstrikk oppskrifter på klær til barn. Dette kan for eksempel være oppskrifter på luer, votter, skjerf eller lignende. Benytt gjerne merinoull eller alpakkaull når du strikker til barn, da dette ikke klør like mye som klassisk saueull.

Du kan også velge mellom mange søte farger. Pastellfarger som lys rosa eller lys blå er populære når det strikkes til barn. Vær imidlertid ikke redd for å eksperimentere med andre farger også, som hvit, lilla, oransje og grønn. Barn elsker farger!

 

Her finner du småstrikk oppskrifter

Småstrikk oppskrifter er veldig populære. Oppskriftene er ofte nokså enkle å følge, også for nybegynnere. I tillegg går det raskere å strikke småstrikk som luer og votter, enn kofter og gensere. En annen fordel med småstrikk, er at det er perfekt å gi bort i gave.

 

 

 

Her hos MonikaMdesign finner du mange spennende småstrikk oppskrifter. Dette gjør det enkelt å finne en oppskrift som er tilpasset ditt ferdighetsnivå. Du kan velge mellom oppskrifter på alt fra vester og luer, til sjal og votter.

Ta gjerne kontakt dersom du har noen spørsmål om småstrikk oppskrifter. Vi deler gjerne inspirasjon og forslag, og forklarer deg hvilke oppskrifter som er enklest å følge. Prøv deg på småstrikk oppskrifter du også, og overrask noen du er glad i med en unik gave!


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din