Strikkeoppskrifter på genser til dame

opprettet den under Strikketips

Strikkeoppskrifter på genser til dame 

Det finnes mange flotte strikkeoppskrifter til genser for dame. Enten du ønsker å strikke en kofte eller deilig, varm genser, finnes det en strikkeoppskrift som er tilpasset ditt ferdighetsnivå. 

Dersom du er helt ny innen strikking, kan du her lære mer om hva en strikkeoppskrift egentlig er. Finn også ut hva slags strikkeoppskrifter på genser til dame som passer best for ulike ferdighetsnivåer. «Alle» kan strikke med en god strikkeoppskrift!

 

 

Hva kan du lære av strikkeoppskrifter?

I en strikkeoppskrift vil du typisk finne informasjon om type garn, masker, strikkefasthet og størrelsen på strikkepinnene.

Strikkeoppskrifter på genser til dame sier også noe om hvordan du øker (fordeler garnet jevnt), hvordan du utfører helpatent med kast, utforming av mønster, felletips og avfellingstips. Dette er til god hjelp for deg som aldri har strikket en genser før. 

Men hva betyr egentlig de ulike uttrykkene? Det skal vi her se nærmere på.

Garn – bestemmer tekstur på genseren

Når det kommer til garn, kan du typisk velge mellom ullgarn, bomullsgarn og lignende. Garn kommer i mange spennende farger og teksturer.

I strikkeoppskrifter på genser til dame skal det ofte benyttes mohair, alpakka eller lignende garn med myke og behagelige egenskaper.

 

Hva er strikkefasthet?

Strikkefasthet sier noe om antall masker det er plass til i bredden og høyden. Tett strikkefasthet vil gi et kompakt plagg, mens løsere strikkefasthet gir luftige plagg. Det er viktig å bruke den typen strikkepinner som oppgis i oppskriften for at fastheten skal stemme.

Strikkefasthet oppgis som regel for et område på 10 x 10 cm. Det er viktig at strikkefasthet opprettholdes i strikkeoppskrifter på genser til dame, ellers risikerer du at genseren får en helt annen størrelse enn tiltenkt.

 

 

Øking, helpatent, felletips og lignende

Strikkeoppskrifter på genser til dame sier også noe om hvordan du øker (fordeler garnet jevnt), hvordan du utfører helpatent. Helpatent betyr at du strikker fram og tilbake med forskjellig antall masker på pinnen.

Det kanskje viktigste du lærer av en strikkeoppskrift på genser til dame, er hvordan du lager mønster. For å få ønsket mønster kreves litt øving, noe du kan lære mer om i egne strikkevideoer.

Felletips og avfellingstips er også noe du ofte finner i strikkeoppskrifter på genser til dame. Avfelling går for eksempel ut på å feste masker som ikke skal strikkes videre på. Slik kan strikkearbeidet avsluttes uten at arbeidet rakner opp.

 

Strikkejakke til dame – oppskrift for nybegynnere 

For nybegynnere kan det være utfordrende å strikke «kompliserte» plagg som gensere. Dette gjelder spesielt gensere med mye mønster, som i de fleste tilfeller passer best for dem som er øvet innen strikking.  

Heldigvis finnes det også mange enkle strikkeoppskrifter på genser til dame. Dette er gensere uten kompliserte mønstre, og strikkes typisk med kun én type garn.

 

 

Trenger du strikkeoppskrifter på genser til dame? 

Dersom du trenger inspirasjon eller gode råd når det kommer til strikking, har MonikaMdesign alle ressursene du trenger. 

 

Kontakt meg i dag dersom du har noen spørsmål om strikkeoppskrifter på genser til dame, eller andre oppskrifter


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din